Çamlıca heuvel geeft het beste uitzicht over Istanbul

Çamlıca Istanbul Wil je Istanbul van beide kanten goed bekijken, neem dan eens de moeite om naar de Çamlıca heuvel te gaan, daar heb je het mooiste uitzicht over de stad. De heuvel oftewel de Büyük Çamlıca Tepesi is het hoogste punt (268 m) van Istanbul en ligt aan de Aziatische kant (in de wijk Üsküdar).

Grootste moskee Turkije op Çamlıca heuvel?

Çamlıca Istanbul

De Çamlıca heuvel kun je bijna niet missen, want hij valt nogal op door de vele radio en televisietorens die pontificaal op de heuvel staan. Achttien torens maar liefst. Als het aan premier Erdoğan ligt komt daar ook nog een grote moskee bij. Er zijn namelijk plannen om de grootste moskee van Turkije tussen de torens te bouwen.

Naast het mooie uitzicht over de Bosporus-brug, de velen huizen, moskeeën en bijzondere gebouwen is er meer op de Çamlıca heuvel te doen. Zo kun je er ook picknicken (wat veel Turkse families doen) of iets eten of drinken in één van de restaurantjes.

Hoe kom je in Çamlıca?

Een bezoek aan de heuvel is gratis. Je komt er het makkelijkst door in Üsküdar een dolmuş te pakken richting Ümraniye en uit te stappen bij de halte: Büyük Çamlıca Tepesi. Hierna nog een stukje met de taxi omhoog (5 minuten – 6 lira) of zelf naar boven lopen.

(foto’s Tosca de Jong)

Lees ook:De drie beste uitzichten over Istanbul
Lees ook:De drie mooiste moskeeën van Istanbul
Lees ook:De 3 beste ontbijtplekken van Istanbul
Lees ook:Duizenden mensen naar gratis iftar in Istanbul
Lees ook:Bezoek waard in Istanbul: Kuzguncuk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>